Šādas kotletes kādreiz gatavoja skolā: pavārs padalījās ar recepti

Kotletes ir populārs ēdiens daudzās kultūrās visā pasaulē. Parasti tās gatavo, sasmalcinot gaļu vai citus produktus un veidojot plakanas formas, ko tad cep cepeškrāsnī vai pannā. Kotletēm ir daudz dažādu variantu atkarībā no valsts vai kulinārijas tradīcijām.

Parasti kotletes gatavo no malcētas gaļas, piemēram, liellopa, cūkgaļas, vistas vai zivīm. Tos var sajaukt ar olām, maizi vai rīsiem, kā arī garšvielām un sīkumiem, lai uzlabotu garšu. Dažādas kultūras pievieno savas unikālās garšvielas un sastāvdaļas, tādējādi radot dažādas receptes un garšu kombinācijas.

Kotletes var pasniegt dažādos veidos – kā galveno ēdienu ar garnējumu no dārzeņiem vai kā sastāvdaļu dažādos ēdienos, piemēram, burgeros, sendvičos vai arī kā papildinājumu pie galda ar mērcēm vai sālījumiem.

Kotletēm ir plašs pielietojums gan ikdienas virtuvē, gan īpašos svētkos. Tās ir viegli pagatavojamas un piedāvā daudzveidīgas iespējas, lai apmierinātu garšas kārpiņas dažādu gaļas ēdienu mīļotājiem.

Šodien vēlos padalīties ar bērnības skolas kotlešu recepti pēc skolas pavāra knifiem. Atšķirība starp šīm kotletēm bija tāda, ka baltmaizes vietā tām pievienoja melno rupjmaizi.

Lai gan tām tiek pievienots daudz maizes, tās ir ļoti garšīgas, sulīgas un pēc garšas nesalīdzināmas ar ierastajām kotletēm. Gatavojiet un atcerieties šo pazīstamo garšu no bērnības!

Sastāvdaļas

Maltā gaļa – 600g.
Melnā rupjmaize – 370g.
Ūdens – 200 ml.
150 ml maltas gaļas
Sāls – 1/2 tējk
Sīpoli -2 gab.
Ķiploki – 3-4 daivas

Šķir otru lapu, lai uzzinātu pagatavošanas gaitu

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment